Tavaly nyáron indította el a Magyar Nemzeti Bank a vállalati kötvényvásárlási programját, amelynek keretösszegét az MNB tavaly decemberben 450 milliárd forintra emelte meg. A Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a társaságok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings tavaly és idén is folyamatosan végzi a kötvénykibocsátást tervező hazai cégek hitelminősítését, a Scope Ratings februárban tette közzé a Szinorg Universal Zrt. értékelését, amelynek során a Szinorg Universal Zrt. B kategóriába került a Scope Ratingsnél, stabil kilátások mellett, a vállalat kötvényeinek besorolása B+ lett, ez egyébként az MNB minimum elvárása ahhoz, hogy az adott társaság bekerülhessen a Növekedési Kötvényprogramba.

Ma bejelentették, hogy a Szinorg Universal Zrt. 2020. május 13-án sikeres kötvényaukciót tartott, a cég kötvénye (SZU2030) esetében a pénzügyi teljesítés időpontja 2020. május 15., a kötvény lejárata 2030. május 15. A felajánlott mennyiség névértéken 5 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 5,8 milliárd forint. Jelen forgalomba hozatal összmennyisége névértéken 5 milliárd forint, a bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám): 4,83 milliárd forint.

A cég kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 3 százalék. Az átlagos eladási ár 96,67 százalék, az átlaghozam 3,41 százalék. A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap: 1,52 százalék. Felár, HUF swaphoz képest: 189 bázispont.

Forrás: portfolio.hu