A Szinorg cégcsoporthoz tartozó Bajcsy Invest Kft. által kidolgozott projekt egy új, minőségi szolgáltatás nyújtására alkalmas hotel építésére irányul Debrecen belvárosában. Az innovatív, egyedi építészeti megoldásokkal megvalósuló négy csillagos szálloda létrehozása elsődlegesen az üzleti és MICE turizmusra, másodsorban az egyéni szabadidős és a turistacsoportokra fókuszál. A beruházó a hotel sikeres hazai és nemzetközi piaci bevezetése, profitábilis üzemeltetése és a turizmusra gyakorolt pozitív hatások mellett fontosnak tartja a térségi erőforrásokban, partnerségi együttműködésekben rejlő lehetőségek kiaknázását.

A hotel mintegy 10.451 négyzetméteres nettó hasznos alapterületén 155 szoba kerül kialakításra összesen 310 férőhellyel. A vendégek igényeinek kielégítését és tartózkodási idejének tartalmassá tételét biztosító szolgáltatások infrastrukturális feltételeinek megteremtése mellett nagyságrendileg 55 fő számára teremt új munkahelyet. A projekt hosszútávú célja a piaci részesedés növelésén túl a visszatérő vendégek arányának növelése, további együttműködések kialakítása, ezáltal a térségi erőforrások kihasználása.

A tervezett négy csillagos szálloda létrehozását a Projektgazda Bajcsy Invest Kft. saját forrás és támogatás bevonásával tervezi megvalósítani, így támogatási kérelmet nyújtott be 2019. decemberében a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által meghirdetett Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése című felhívására, amelyről még döntés nem született.

A beruházás kivitelezésének tervezett befejezési időpontja 2021. decembere, így a hotel a tervek szerint 2022. januárjában fogadja az első vendégeket.