Az MNB a vállalatok forrásbevonásának több pillérre helyezése, a vállalatikötvény-piac likviditásának növelése érdekében 2019. július 1-jétől elindította a Növekedési Kötvényprogramot (NKP). A kötvénykibocsátás elsősorban a nagyobb vállalatok számára jelenthet a banki finanszírozással szembeni alternatívát.

Cégünk eddig is több finanszírozási formát használt, de a kötvénykibocsátás felkeltette az érdeklődésünket. Így 2019. augusztus elején  az MNB online regisztrációs felületén jelentkeztünk a programba. A részvétel feltétele legalább B+ minősítés egy, az Európai Értékpapírpiaci hatóság (ESMA) által nyilvántartásba vett, felügyelt és az MNB által a jegybanki fedezetértékelés körében elfogadott hitelminősítőtől. A minősítési eljárás a Scope Ratings GmbH közreműködésével 2019. novemberében elkezdődött. Az eljárás zárásaként a minősítő 2020. február 25-én tette közzé jelentését, mely szerint alkalmasnak találta cégünket a kötvényprogramban való részvételre.

Jelenleg a kötvénykibocsátás jogi előkészítése, befektetői tárgyalások, dokumentációs anyagok készítése zajlik, melyben saját munkatársakat tapasztalt külső befektetési tanácsadó és jogi iroda segíti a munkában. A kötvénykibocsátásra nem nyilvános ajánlati könyves aukciós értékesítés keretében kerül sor az MNB és a meghívott befektetők részvételével 2020. május 13-án.