Sikeres kötvényaukciót tartott a Hunépet is magába foglaló Szinorg cégcsoport.

Tavaly nyáron indította el a Magyar Nemzeti Bank a vállalati kötvényvásárlási programját, amelynek keretösszegét az MNB tavaly decemberben 450 milliárd forintra emelte meg. A Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a társaságok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A kötvényprogramban részt vett már a debreceni Bárány László és családja tulajdonában lévő Master Good cégcsoport, valamint a debreceni Trans-Sped is, mely ötmilliárd forint tőkéhez jutott a tranzakciók révén.

A többek között a Hunépet, a Hun-Office Kft-t, a Hajdu-Alu Zrt-t és a HC Építő Kft-t is magába foglaló debreceni Szinorg Universal Zrt. a Portfolio beszámolója szerint B kategóriába került a Scope Ratingsnél, stabil kilátások mellett, a vállalat kötvényeinek besorolása B+ lett.

A Szinorg Universal Zrt. így részt vehetett a Növekedési Kötvényprogramban, s május 13-án sikeres kötvényaukciót tartott, a cég kötvénye (SZU2030) esetében a pénzügyi teljesítés időpontja 2020. május 15., a kötvény lejárata 2030. május 15. A felajánlott mennyiség névértéken 5 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 5,8 milliárd forint. Jelen forgalomba hozatal összmennyisége névértéken 5 milliárd forint, a bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám) 4,83 milliárd forint.

A cég kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 3 százalék. Az átlagos eladási ár 96,67 százalék, az átlaghozam 3,41 százalék. 

A Szinorg-cégcsoport tagja a Debrecenben is számos nagyberuházás kivitelezőjeként ismert Hunép Zrt. A cégcsoportnak a debreceni önkormányzattal közös projektje volt a Forest Offices is, amelyet tavaly értékesítettek egy magánbefektető részére.

Forrás: dehir.hu, civishir.hu