Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött a Szinorg Universal Zrt. és Future of Debrecen mozgalom október 7-én. A cégcsoport ötmillió forintos felajánlásából elektromos kerékpárokat vásároltak. A járműveket a Civaqua-ötletpályázat díjazottjai kapják.

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója tudatta, a cégcsoport – ami sok tagvállalatot foglal magában – elkötelezett támogatója a Debrecen 2030 programnak, valamint azon belül a Zöld város elképzelésnek.

– Nemcsak támogatói, hanem aktív részesei is vagyunk ennek, hiszen a városban megvalósuló beruházások egy részénél kivitelezőként vesz részt cégcsoportunk, illetve sok fejlesztést hajtunk végre a településen. A Zöld város program hosszú távútámogatói szeretnénk lenni – fogalmazott. Hozzátette, meglátása szerint egy ilyen léptékű vagyonkezelőnek, mint a Szinorg Universal Zrt. van társadalmi felelősségvállalási kötelezettsége is, amit a következő években is a Zöld város program támogatására kívánnak fordítani. – Remélem, mindig meglesz a helye annak a néhány millió forint támogatásnak, amivel mi ehhez hozzá tudunk járulni, és még szebb, élhetőbb környezet fog kialakulni – zárta szavait.

Balázs Ákos alpolgármester, Debrecen környezetvédelmi munkacsoportjának elnöke felidézte, a cívisváros a Debrecen 2030-as program meghirdetésével új környezetpolitikát indított, és ennek az összefoglaló kezdeményezésnek a neve a Future of Debrecen. A mozgalom keretében szeretnének minél több embert a zöld ügyek mellé állítani. – Minél többen vagyunk, annál többet tudunk tenni azért, hogy Debrecen hosszútávon élhető legyen, hogy minél több zöld környezet vegyen minket körül, és minél jobban vigyázzunk rá. Ez a lényege a Future of Debrecen mozgalomnak, és nagyon örülünk, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk – jelentette ki. 

Az alpolgármester kiemelte, ez azért is fontos, mert példát mutatnak a többi, Debrecenben működő cég, vállalat számára, hogy csatlakozzanak a fenntartható fejlődéshez. – A Civaqua-program a zászlóshajója a Debrecen 2030-nak, ami a fenntartható Debrecen támakörébe illeszkedik. Meghirdettünk egy ötletpályázatot, aminek október 8-án lesz a végső fordulója és eredményhirdetése. A Szinorg cégcsoport által felajánlott támogatásból azokat az elektromos kerékpárokat vásároltuk meg, amit a nyertesek kapnak. Ezek egyenként több mint 900 ezer forintba kerülnek – tudatta, hozzátéve, bízik a cégcsoport és a Future of Debrecen gyümölcsöző együttműködésében a következő években is.

A Szinorg Universal Zrt. az első olyan cég, ami csatlakozott a kezdeményezéshez.

Forrás: civishir.hu
Szerkesztő: Gál Orsolya