Négycsillagos üzleti szállodát épít Debrecen belvárosában a Hunépet is magában foglaló Szinorg Csoport projektcége, a Bajcsy Invest Kft. Júniusban tették le az új hotel alapkövét a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a tervek szerint jövő nyáron már meg is nyitja kapuit az első nagy nemzetközi brand alatt működő szálloda a városban.

A Bajcsy-Zsilinszky utcán a bejárati szint feletti négy lakószinten összesen 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Lesz a hotelben egy 120 fős étterem és egy ugyancsak 120 fős konferenciaterem is, a vendégek autóikkal a mélygarázsban parkolhatnak majd le.

Október 5-én, kedden Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy 106 napja tették le az alapkövet, s most érték el az épület legmagasabb pontját. Az esemény alkalmából bokrétaavató ünnepséget tartottak. Szűcs Gyula úgy fogalmazott, innen a következő ünnepségig több idő kell majd, mint az alapkőletételtől a bokrétaavatóig. Elmondta, július második felében, nagyszabású rendezvénnyel szeretnék majd megnyitni az első debreceni, nemzetközi brand alatt működő Mercure szállodát.

Papp László polgármester arról beszélt, hogy Debrecen turisztikai szempontból egy erős ősz előtt áll.

A város gazdaságát tekintve egy olyan korszakát éli, amikor nincs olyan szektor, amely ne növekedne, fejlődne és ne generálna új munkahelyeket. A turizmus az egyik leginkább növekedést mutató ágazata a debreceni gazdaságnak – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, Debrecen szállodái ezen a hétvégén is telt házzal működnek. A nyári számok azt mutatják, hogy idén több mint 11 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma a tavalyi szezonhoz képest. Arra számítanak, hogy a következő időszakban lendületet mutat újra a nemzetközi légi közlekedés, amiből Debrecen is ki tudja venni majd a részét – emiatt van szükség hasonló fejlesztésekre.

Papp László hangsúlyozta, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcai intézmény esetében üzleti és nem wellness szállodáról beszélünk.

Egy város fejlődésének mérője az, hogy milyen épületek jönnek létre, milyen ingatlanfejlesztések valósulnak meg. Debrecenben ebből a szempontból jó teljesítménnyel rendelkezik. Legyen szó az ipari parkok, oktatási intézmények vagy turisztikai fejlesztésekről Debrecenben ikonikus és nagy jelentőségű épületek jönnek létre – fejtette ki a polgármester.

Elmondta, hogy a szálloda másik nagyon fontos érdeme, hogy az első nagy nemzetközi brandet is elhozza a városba.

Forrás: dehir.hu
Szerkesztő: Gál Orsolya