Debrecen 1693. április 11-én kapott szabad királyi városi rangot. Ebből az alkalomból minden évben ezen a napon kitüntető címeket adományoz a városi közgyűlés. Idén is a Kölcsey Központban tartotta ünnepi ülését a testület.

Debrecen Város Déri Frigyes-díja adományozható a hazai, illetve a nemzetközi gazdasági életben elért kiemelkedő eredményért, a város fejlődéséhez, gyarapodásához és nemzetközi elismertségéhez történő hozzájárulás elismeréseként, amelyek egyben a helyi közösség javát is szolgálják.

Idén az egyik díjazott Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója – a cégcsoport egyik fő tulajdonosa –, aki 2018 végéig a Hunép Zrt. vezetője volt. Ezekben az években a Hunép a kelet-magyarországi régió meghatározó építőipari szereplőjévé vált. A következő időszakban az operatív munkát átadta fiatalabb kollégáinak, ő maga pedig tehetséges munkatársaival az aktív vagyonkezelésre kezdett koncentrálni. Igazodva a cégcsoport adottságaihoz, valamint Debrecen gazdaság- és városfejlesztési koncepciójához, ez elsősorban ingatlanfejlesztésekben testesül meg.

A társaság tevékenységének jellegéből fakadóan folyamatosan maradandót alkotnak, s az általuk kivitelezett épületek – például a Nagyerdei Stadion, a nagyerdei strand, a Debreceni Nemzetközi Iskola, a Mercure Debrecen hotel és a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikájának több egysége – jelentősen hozzájárulnak az egyre színesedő városkép alakításához. Debrecen meghatározó és folyamatosan erősödő regionális szerepe valós igényeken alapuló ingatlanfejlesztési projektek, átgondolt fejlesztési koncepciók meghatározását követeli meg. E folyamatban és a gyakorlati megvalósításában Szűcs Gyulának elévülhetetlen érdemei vannak.

Déri Frigyes-díjas: Szűcs Gyula

Forrás: Dehir.hu
Fotó: Kandert Szabolcs