Az újonnan épülő, négycsillagos szálloda alapkövét június 17-én helyezték el Debrecenben. A létesítmény a Szinorg Csoporthoz tartozó Bajcsy Invest beruházásában valósul meg a Bajcsy-Zsilinszky utcán. Az ünnepségen Gulyás Gergely is jelen volt. 

A Bajcsy-Zsilinszky utcán a bejárati szint feletti négy lakószinten összesen 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Lesz a hotelben egy 120 fős étterem és egy ugyancsak 120 fős konferenciaterem is, a vendégek autóikkal a mélygarázsban parkolhatnak majd le.

A cég a Kisfaludy-programban 3 milliárd 453 millió forint állami támogatást nyert a hotel megépítésére, a teljes beruházás 8,2 milliárd forintba kerül, a különbözetet a fejlesztő saját erőből, valamint banki finanszírozásból fedezi. A szállodát Bordás Péter cége, a BORD Építész Stúdió Kft. tervezte.

Fotó: civishir.hu

Papp László az ünnepségen úgy fogalmazott, hiánypótló beruházás valósulhat meg Debrecenben a kormány támogatásával, hiszen több mint tíz éve épült utoljára a városban magas minőségi szolgáltatást nyújtó szálloda. A polgármester beszélt arról is, hogy Debrecen gazdasága az utóbbi években nagyon nagy fejlődésen ment át, emellett a város turisztikai szolgáltatásai is jelentősen bővültek, így szükség van a minőségi szálláshelyekre. Papp László hozzátette, a járványhelyzet javulásával újraindulhatott a forgalom a debreceni repülőtéren is, így a remények szerint ismét számos országból érkeznek majd turisták Debrecenbe.

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, ugyan a koronavírus-járvány megroppantotta a turisztikai szektort, a jövőbe vetett hitük viszi előre őket a beruházás megvalósításában, hisznek abban, hogy a járványt legyőzi a tudomány, a magyar gazdaság újraindul, a Debrecen 2030 program révén pedig tovább fejlődik Debrecen. Az önkormányzati és állami programok mellett magánberuházásokból is erősödik majd a város, ebben pedig a Szinorg partner lesz. Hozzátette: a magyar állam és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása lehetővé tette, hogy elhozzák Debrecenbe az első nemzetközi brandet, az Accor Csoport tulajdonában lévő Mercure-t, melynek tagja lesz a debreceni szálloda.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az új szálloda a Bika-tömb része lesz, s az egész terület korszerűsítésén dolgoznak. Beszélt arról is, hogy a terület megközelítésének javítására és a parkolási lehetőségek bővítésére is vannak már terveik.

Fotó: civishir.hu

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a világjárvány miatt hosszú időre zárva kellett tartani a szállodákat, ezért is örömteli, hogy van olyan cég, mely szállodafejlesztést indít „Debrecenben, az ország talán leggyorsabban fejlődő városában.” Felidézte, hogy a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után mindenki azt gondolta, hogy a légitársaságok forgalma soha nem fog visszaállni a korábbi időszak volumenére, ehhez képest két évvel később már rekordokat döntött. Abban bízik, a világjárvány is olyan lesz, mint egy rossz álom, s a turisztikai ágazat is rekordokat fog dönteni a következő években.

A Mercure Debrecen hotel a tervek szerint 2022 áprilisára készül el és az év augusztusában fogadhatja az első vendégeket.

Forrás: dehir.hu, civishir.hu
Szerkesztő: Gál Orsolya