Herdon István, a Xanga Cégcsoport elnök-vezérigazgatója és Szűcs Gyula a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója nemrég a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorának vendégeként beszéltek a több évre visszanyúló együttműködésről. A nézők betekintést nyerhettek a két cég közötti kooperáció mikéntjébe, jelenlegi folyamataiba és jövőbeli terveikbe.

Pocsai István műsorvezető kérdésére válaszolva Herdon Úr elmondta: „Változatlanul nagy az érdeklődés a város iránt, egyre bonyolultabb projektekkel bíznak meg minket. Ezért gondoltunk arra már korábban is, hogy különböző stratégiai együttműködéseket kellene indítani.”

Hozzátette, ennek egyik része az, hogy az építési vállalkozással is rendelkező Szinorg Csoporttal építettek ki stratégiai együttműködést, annak érdekében, hogy ezeket a befektetői igényeket minél szélesebb körben tudják kielégíteni.

A visszaemlékezést Szűcs Úr folytatta:
– 2013-ban úgy ítélte meg az igazgatóság, hogy a HUNÉP tulajdonában lévő cégek darabszáma nagyon sok, nem illik az építőipar profilba mindegyik cég tevékenysége. Akkor hoztuk azt a döntést, hogy átszervezzük a cégcsoportot és egy vagyonkezelőbe visszük ki a tevékenységeket.

A HUNÉP-ből kivált Szinorg Zrt. lett a vagyonkezelő és a cégcsoport tagjainak tulajdonosa. Feladata, hogy meghatározza a stratégiáját a tagvállalatoknak, segíti a működésüket és folyamatosan kontrollálja, illetve az évek alatt a cégcsoportban összegyűlt vagyont igyekszik aktívan kezelni.

A gyümölcsöző együttműködés egyéb részletei – köztük a jövőbeli tervek körvonalai – kiderülnek az alábbi videóból:

Videó: DTV

Szerkesztő: Gál Orsolya